Firm Slim Lipo

Infrarood licht (IR) verminderd o.a. de bijzondere huidweerstand door de huid van binnen te verwarmen waardoor de Radiofrequente (RF) stroom diep tot in het bindweefsel kan penetreren.  RF verwarmt de vetcellen. IR licht werkt tevens op water wat in elke cel van het lichaam voorkomt. Dit wordt verwarmd waardoor tevens tot herstel wordt aangezet, of te wel collageen aanmaak. De RF trillingen kunnen hierdoor makkelijker werken. De vacuüm geeft hierbij meer ruimte tussen de cellen. Deze synergetische combinatie verhoogt intra- cellulaire diffusie van zuurstof door verwarming diep in de huidlaag. Dit zet aan tot collageen aanmaak en de afvoer van vetcellen.

De vacuüm/zuig techniek met de speciaal ontwikkelde rollers zorgen ervoor dat de penetratie van de RF tot wel 5 tot 15 mm in de huid is. Tegelijkertijd zorgt de vacuüm/zuigtechniek in combinatie met de roller dat het weefsel beïnvloed wordt tot de fibroblasten in het bindweefsel. Hierdoor wordt het onderhuidse vet en ook de capillaire bloedvaten(kleine bloedvaten die tot diep in het weefsel zitten) geextrudeerd. Het veroorzaakt lymfedrainage en zet het metabolisme aan tot werkelijke vermindering van het vetweefsel (omvang) en een bewezen contourverbetering.

De combinatie van vacuüm/zuig (negatieve druk) welke opgaande huidplooien veroorzaakt waardoor de RF energie goed zijn werk kan doen, is dus bij uitstek geschikt voor een verslapte, cellulitis- of aangedane huid op een veilige manier. De vacuüm/zuig techniek zorgt er voor dat er meer zuurstof tussen de cellen komt.

Vetcellen worden vernietigd door de combinatie zoals genoemd, vermindering van lichaamsomvang is het directie gevolg hiervan. Door de collageen stimulatie wordt de huid in hoge mate verstrakt. Het vocht in het collageen wordt verhit waardoor de fibroblasten worden aangezet tot cel vernieuwing, collageen aanmaak. Verstrakking, lifting en contourverbetering zijn het gewenste gevolg

Behandel indicaties :

 • Contourverbetering na de bevalling
 • Verbeteren lichaamsvormen, verminderen van de omvang (bv. Taille, arm, rug, schouder, been, billen etc.)
 • Plaatselijke vetophopingen verbeteren (cellulite) en de huid plaatselijk verstrakken.
 • Verbetering van striae.

Contra indicaties:

 • Pacemaker/interne defibrillator.
 • Metalen in het lichaam in het te behandelen gebied.
 • Patiënten met huidziektes of kanker, nu of in het verleden (5 jaar).
 • Patiënten met hartkwalen of diabetes.
 • Zwangerschap of borstvoeding.
 • Open wonden (tijdelijk)
 • Fotosensibiliteit, ook door eventuele medicatie (tijdelijke of altijd)
 • Vormen van reuma in combinatie met goud injecties.

Voor elke behandeling geldt dat je geen prednison of gelijkende tot een week voor de behandeling gebruikt. Tevens moeten alle metalen zoals sieraden verwijderd worden. Het werken op littekenweefsel kan pas geschieden nadat de wond genezen is, ook dieper in de huid. Dit meestal, afhankelijk van de diepte van de wond of incisie. Ook het dieper gelegen spierweefsel moet genezen zijn. Uitzondering is de behandeling van striae.